Oljeprisen faller tilbake

Oljeprisen har falt noe i morgentimene tirsdag, men er marginalt opp siden Oslo Børs stengte mandag.

Foto: iStockphoto
Energi

Forventninger til en sterkere dollar bremser forrige ukes oppgang i prisene. Oljeprisen ligger på sitt høyeste nivå siden 13. januar.Klokken 06.32 blir Brentoljen omsatt for 78,18 dollar per fat, ned 43 cent i dagens handel. WTI-oljen blir omsatt for 79,94 dollar, ned 33 cent i dagens handel. Ved børsslutt mandag ble Brentoljen omsatt for 78,04, mens WTI-oljen gikk for 79,83 dollar.Brent kontraktene steg 7,7 prosent i forrige uke etter at amerikanske Commodity Futures Trading Commission data viste at hedge-fondsforvaltere og andre store spekulanter har økt innsatsen på stigende priser for første gang siden midten av januar. Streik fortsatte på Totals raffinerier og depoter i Frankrike, og ga støtte til prisene på raffinerte produkter som bensin.- Historien tilsier at oljeprisen vil fortsette å stige etter som den globale økonomien bedrer seg. Men en styrket dollar, hvis den fortsetter opp, vil holde prisene ganske godt i sjakk, sier analytiker Toby Hassall i CWA Global Markets Pty i Sydney til Bloomberg.

Nyheter
Energi