Analytiker:- Dette er triggerne

Analytiker Frederik Lunde i Carnegie ser flere triggere i Aker Solutions.

Chr. Frederik H. Lunde - Foto: Marius Gulliksrud/Stella

Aker Solutions stiger 2,1 prosent til 86,60 kroner på Oslo Børs. Analytiker Frederik Lunde i Carnegie er positiv til aksjen etter et møte med finansdirektør Leif Borge, melder TDN Finans. Analytikeren ser en oppside i EBITA-margin-anslaget for 2010 på 6,5 prosent.Både Aker Solutions og Aker ASA har indikert at selskapet kommer til å være aktiv innen fusjoner og oppkjøp i 2010, fastslår Lunde. Han venter at selskapet kan komme til å selge P&C-området, med en høyere pris enn markedet antar.Et salg åpner for et et ekstraordinært utbytte på 15-20 kroner pr aksje. mener Lunde.Ifølge Lunde er triggere for aksjekursen fremover blant annet kontraktsannonseringer, konsensusoppgraderinger og oppkjøp og fusjoner.Carnegie har en "outperform"-anbefaling på Aker Solutions.