Børsen og oljeprisen stiger på lagertall

De amerikanske oljelagrene steg mindre enn ventet i forrige uke. Bensinlagrene overrasker mer. Børsen og oljeprisen stiger.

Oljefat - Foto: Fredrik Beskow / Statoil

De amerikanske oljelagrene steg med 1,4 millioner fat til 343,0 millioner fat sist uke, mens de ifølge TDN Finans var ventet å stige med 2,0 millioner fat.Et fat nordsjøolje (april-kontrakten) ble i forkant av tallene handlet for 79,98 dollar per fat. WTI-oljen gikk for 81,50 dollar. Umiddelbart etter publiseringen av tallene går de to kontraktene for henholdsvis 80,62 og 82,13 dollar fatet.Bensinlagrene er på 229,0 millioner fat, ned 2,9 millioner fat, mens de var ventet å øke med 0,2 millioner fat.Destilatlagrene er på 149,6 millioner fat, ned 2,2 millioner fat, mens de var ventet å falle med 1,0 millioner fat.Oslo børs stiger 1,2 prosent, mot 0,9 prosent før tallslippet.Tallene kommer fra Department of Energy i USA.