Borten Moe sier ja til oljeboring i Lofoten

- Dette er en enorm mulighet for verdiskapning og vekst, ikke bare i landsdelen, men for nasjonen.

Senterpartiets Ola Borten Moe. Foto: Scanpix

Parlamentarisk nestleder i Senterpartiet Ola Borten Moe ønsker oljeboring i Lofoten og sier ja under visse betingelser.Senterpartiet har programfestet at partiet i denne fireårsperioden «viser ansvar ved å gå imot åpning av oljeboring i Lofoten og Vesterålen og prioriterer livet i havet». Partileder Liv Signe Navarsete har vært krystallklar på nei-linja.Men ikke alle partitoppene i Senterpartiet er negative:- Dette er en enorm mulighet for verdiskapning og vekst, ikke bare i landsdelen, men for nasjonen. Verden trenger energi for å få bukt med fattigdomsproblemene, og energien må skaffes mest mulig effektivt og miljøvennlig. Norsk olje og gass er en del av løsningen. Alternativet kan vise seg å være kull eller oljesand i Canada, sier Borten Moe til VG.Han stiller imidlertid tre betingelser før han vil åpne for boring i Lofoten:Statoil må bevise at de tar sikkerhet, miljø og klima mer på alvor, det må sikres at arbeidsplasser tilfaller Nord-Norge, og oljevernberedskapen må styrkes.- Da er det gode muligheter for at Sp vil åpne for oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen på landsmøtet vårt i 2013, sier Borten Moe. (©NTB)