Derfor vil ikke oljen gi Oslo Børs drahjelp

Prisen på olje har den siste tiden holdt seg relativt sterk. Analytiker Lill Sandvik mener imidlertid at oppsiden fremover er meget begrenset. Det er dårlig nytt for Oslo Børs.

Før helgen oppjusterte energibyrået IEA forventningene til oljeetterspørselen i år for andre måned på rad. Det samme gjorde OPEC, skriver Finansavisen mandag.Det er økt drivstofforbruk i Asia og spesielt Kina som har overrasket aktørene. Men til tross for sterkere etterspørsel tror ikke oljeanalytiker Lill Sandvik i Bayerngas Norge på noe prishopp.Oljeanalytikeren mener nemlig at de fundamentale markedsforholdene fortsatt er svake.Sandvik peker på at fortsatt store lagre og fortsatt økende oljeproduksjon fra OPEC-landene tynger markedet.- Vi forventer at oljeprisene vil holde seg mellom 70 og 80 dollar fatet gjennom 2010, skriver Bayerngas-analytikeren.Hun mener at etterspørselsvekst, lageroverheng, OPECs produksjonsmål, politisk uro i Iran og Nigeria vil være de viktigste prisdriverne.Les hele denne saken i mandagens utgave av Finansavisen.