- Dette er totalt uakseptabelt

Natur og Ungdom mener regjeringens forslag til nye oljeblokker er uhørt - Avlys hele konsesjonsrunden, sier organisasjonen til HegnarOnline.

Foto: iStockphoto

Tirsdag meldte Olje- og energidepartementet at de foreslår at 21. lisensrunde på norsk kontinentalsokkel skal omfatte 100 blokker eller deler av blokker.Forslaget får organisasjonen Natur og Ungdom til å se rødt. De mener det hele er uhørt.- Dette er totalt uakseptabelt av regjerningen, og vi mener dette er en snikåpning for oljeboring i Lofoten. Områdene som etter tirsdagens forslag skal legges ut ligger alt for nært opptil uåpnede felt i Lofoten, slik vi ser det, sier sentralstyremedlem Erdahl Nyaas til HegnarOnline.Han påpreker at flere miljøfaglige etater har frarådet oljeboring i de områdene man nå vil legge ut, og at forslaget tirsdag viser at man ikke har lyttet til disse rådene.- Det er veldig tydelig at disse rådene ikke har blitt vektlagt i det hele tatt, sier Erdahl Nyaas, som mener man bør avlyse hele denne konsesjonsrunden.Han må igjen se at partiet SV blir overkjørt i en viktig miljøpolitisk sak av Arbeiderpartiet, men håper Kristin Halvorsen & Co. kan få gjennomslag denne gang.- Jeg er enig i at SV har svelget mange kameler allerede, men dette burde være en særdeles viktig sak for dem. Strengt tatt burde det være viktig for Senterpartiet og Arbeidepartiet også, sier Erdahl Nyaas.Han sier at følgene av forslaget fra Olje- og energidepartementet tirsdag vil være økte utslipp fra oljeindustrien i Norge.