Gerdt Larsen kjøpte aksjene

Det var Berge Gerdt Larsen som kjøpte Petrolia Drilling-aksjene.

Berge Gerdt Larsen - Foto: Finansavisen

Larsen Oil & Gas AS, et selskap kontrollert av Berge Gerdt Larsen, har kjøpt 253 millioner aksjer i Petrolia Drilling ASA. Det dreier seg om posten konkursrammende Petrojack satt på.Posten ble kjøpt for 0,2767 kroner per aksje. Det tilsvarer en rabatt på 13,5 prosent i forhold til mandagens sluttnotering på 32 øre. Posten kostet dermed 70 millioner kroner.I det siste har Gerdt Larsen lettet seg for aksjer i DNO.Med kontroll på 44,49 prosent av aksjene i selskapt får Gerdt Larsen full kontroll i Petrolia Drilling. Han kan da for eksempel bytte ut styret, noe han mislyktes med i forrige uke.Om dette også betyr at Gerdt Larsen må by på hele selskapet gjenstår å se.