Har oljen utviklet sterkt støttenivå?

Oljeprisen steg kraftig tirsdag, men falt på nyheter mot kvelden. Det sorte gull løftet seg imidlertid igjen. Har den funnet et sterkt støttenivå?

Foto: Scanpix

Fersk statistikk fra American Petroleum Institute (API) tirsdag viser at de amerikanske oljelagrene steg med 6,5 millioner fat i forrige uke til 343,6 millioner fat.Bensinlagrene svekket seg med 3,2 millioner fat, men lagrene for destilater dalte 2,8 millioner fat.Prisen på olje opplevde et lite fall etter at tallene ble offentliggjort, og prisene er nå lavere enn de var da Oslo Børs stengte sine dører onsdag.- Veksten av oljeetterspørselen til fremvoksende land bør være en nøkkel til en gjeninnhenting av den globale oljeetterspørselen i år som følge av at etterspørselen fra USA og Europa fremdeles er ganske flat. Oljeprisen vil trolig finne et sterkt støttenivå på 80 dollar fatet, uttaler analytiker Gideon Lo i DBS Vickers til Bloomberg.Brent for levering i april omsettes nå for 79,94 dollar per fat - opp 0,04 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen omsettes for 81,46 dollar per fat - ned 0,04 prosent.Tirsdag steg prisen på olje kraftig, og brent-olje hevet seg fra rundt 78,80 dollar per fat til 80,30 dollar, mens WTI-olje steg fra rundt 80,30 dollar per fat til 81,80 dollar.Den offisielle oljelagerstatistikken fra DOE presenteres onsdag ettermiddag.