IBM satser på solenergi

Big Blue satser på billige solcellepaneler overalt.

IBM - Foto: CC/Marc_Smith

IBM har, i likhet med Google, stor tro på solenergi. IT-selskapet annonserte i februar i år at IBM-forskere har gjort store gjennombrudd på solenergifronten, ifølge IBMs pressesenter. Selskapet annonserte 11. februar at det har bygget en solcelle der lag som absorberer det meste av lyset for konvertering til elektrisitet, er laget av lett-tilgjengelige elementer. Solcellen satt en ny verdensrekord for effektivitet og har, ifølge IBM potensial til å produsere mer energi til en lavere kostnad.- I en gitt time, treffer mer energi fra sollys jorden enn hele planeten forbruker på ett år, men solceller bidrar i dag mindre enn 0,1 prosent av elektrisitetsforsyningen, hovedsakelig som et resultat av kostnader, sier Dr. David Mitzi, som leder teamet hos IBM Research som utviklet solcellene. - Å utvikle en teknologi for solenergi med en kostnad per watt lik den fra konvensjonell kraftproduksjon, og med muligheten til å distribuere på terawatt-nivå, er en utfordring vårt forskningsteam er nær å slå.IBM benytter seg av rimeligere metoder enn dagens produsenter av solcellepaneler, og har en effektivitet på 9,6 prosent. Tidligere forsøk med billigere løsninger har aldri gått over 6,7 prosent, mens dyre halvlederløsninger tilgjengelig i dag har en effektivitet mellom 9 og 11 prosent, opplyser IBM.Her er en video som viser potensialet til den utrolige teknologien:Kilder: DN.no, Youtube,IBM