Investerte 1 mrd. - får ekstra olje for 10 mrd.

Ombygging av Oseberg til én milliard kroner gir Statoil & co 20 millioner ekstra fat med olje. Verdien på oljen er på 10 milliarder.

Oseberg feltsenter. Oseberg D. Oljeplattform. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Oseberg feltsenter startet nylig lavtrykksproduksjon. Dermed øker oljeutvinningen fra Oseberg-feltet i Nordsjøen, opplyser Statoil i en memdling.- Vi har gjennomført omfattende ombygginger av prosessanlegget på Oseberg feltsenter og fjernet en flaskehals for økt oljeutvinning, sier Torstein Hole, områdedirektør for Drift Vest i Statoil.Ombyggingen gjør det mulig å utvinne 20 millioner fat mer olje fra Oseberg. Dette tilsvarer en verdi på i underkant av 10 milliarder kroner med dagens oljepris.Samlede investeringer i Oseberg lavtrykksproduksjon var på én milliard kroner. Prosjektet ble fullført 200 millioner kroner under budsjett.Rettighetshavere i Oseberg er:

    Statoil 49,30 prosentStatoil 49,30 prosentConocoPhillips 2,40 prosentConocoPhillips 2,40 prosentExxonMobil 4,70 prosentExxonMobil 4,70 prosentTotal 10 prosentTotal 10 prosentPetoro 33,60 prosentPetoro 33,60 prosent
Her er hele meldingen