Kjøper skifergassområde for 21 milliarder

Aktiviteten innen skifergass er fortsatt stor i USA. Mandag ble det annonsert salg av eiendeler på Marcellus-formasjonen for over 20 milliarder kroner.

Flamme tent av naturgass i skifersten - Foto: CC/amerune

Den amerikanske kull- og naturgassprodusenten Consol Energy har inngått en avtale om å kjøpe eiendelene til Dominion Resources i Appalachia, USA.Totalt vil Consol overta 1,46 millioner acres (både produserende eiendeler og leteareal) fra Dominion. Prisen er 3,475 milliarder dollar eller 20,9 milliarder kroner.Det inkluderer 491.000 acres i Marcellusformasjonen, som ligger i West Virginia og Pennsylvania.Børsnoterte Norse Energy har også eiendeler på Marcellusformasjonen, men hoveddelen av disse er lokalisert i staten New York, der det foreløpig ikke er lov til å bruke de samme utvinningsmetodene for å få opp gassen. Øivind Risberg i Norse sa tidligere i år til HegnarOnline at han venter å få godkjenning for denne type utvinning i midten av 2010.Les hele pressemeldingen fra Consol Energy her. Pressemeldingen fra Dominion Resources finner du her