Maersk bekrefter at de vurderer riggkontrakt

Maersk Oil mener Venture Drilling har brutt sine forpliktelser.

Sleipner A - Foto: Harald Pettersen / Statoil

Mandag informerte Berge Gerdt Larsen Petrolia Drilling om at Maersk ønsket å kansellere kontrakten for Venture Drillings boreskip Deep Venture.I en e-post til SIX News bekrefter Maersk Oil at de mener Venture Drilling har brutt sine forpliktelser i henhold til kontrakten.- Maersk Oil har informert Larsen Oil & Gas Limited at man mener at Venture Drilling er i brudd med sine forpliktelser i henhold til kontrakten og benytter derfor sine reservasjoner. Maersk Oil er for tiden i diskusjoner med Larsen Oil & Gas for å se om man kan nå en løsning. Fordi disse diskusjonene pågår ønsker vi ikke å gi ytterligere kommentar på nåværende tidspunkt, skriver Lars Nydahl Jørgensen - direktør for exploration i Maersk Oil.Berge Gerdt Larsens Larsen Oil & Gas Ltd. er manager for Venture Drilling. Petrolia Drilling kontrollerer 50 prosent av Venture Drilling som 10. august 2009 startet en 18 måneders kontrakt med Maersk Oil Angola for boreskipet Deep Venture til en dagrate på 495.000 dollar per dag.Maersk Oil ønsker ikke å svare på når de informerte Larsen Oil & Gas om det mulige kontraktsbruddet. De ønsker heller ikke å svare på om Petrolia Drilling og Venture Drilling er informert direkte av Maersk Oil.