Malaysisk oljeselskap søker norske partnere

Malaysias statlige oljeselskap Petronas vil svært gjerne samarbeide med norske olje- og gassforetak.

Foto: iStockphoto

Malaysierne er spesielt interesserte i norsk ekspertise i oljeleting på dypt vann, sier selskapets toppsjef.Datuk Shamsul Azhar Abbas mener ifølge en melding fra det malaysiske nyhetsbyrået Bernama tirsdag at et vellykket samarbeid på dette feltet kan åpne for felles prosjekter også på andre områder. I dag er rundt 60 norske selskaper aktive i oljesektoren i Malaysia.Blant disse er foretak som Roxar ASA, PGS og EMGS. Petronas-sjefen sa på et seminar i den malaysiske hovedstaden Kuala Lumpur tirsdag at han ønsker et samarbeid både innen oljeleting og produksjon på dypt vann.Petronas' egen institusjon for høyere utdanning, UTP, har undertegnet en foreløpig samarbeidsavtale med universitetene i Bergen og Stavanger. Avtalen gjelder utveksling av kunnskap om fangst og lagring av CO2.Mer enn 90 norske selskaper var representert på næringslivsseminaret som kronprins Haakon tirsdag åpnet i Kuala Lumpur. Petroleumsindustrien har til nå stått sentralt i det tosidige samarbeidet mellom Norge og Malaysia. (©NTB)