Megler om oljeprisen

- Støtten for oljeprisen har kommet fra handel i fond og i aksjemarkedet heller enn en forbedring i de fundamentale forholdene, sier megler.

Sleipner A - Foto: Harald Pettersen / Statoil

Oljeprisen handles lite endret etter at dollaren igjen svekker seg mot euro og øker appellen til råvarer som en alternativ investering, samt at europeiske aksjemarkeder tok igjen det tapte.Oljeprisen falt tidligere i dag på spekulasjoner om at den kinesiske etterspørselen vil avta etter at regjeringen kan avslutte stimulansetiltakene for å bekjempe inflasjonen. En svakere dollar oppfordrer investorer til å kjøpe råvarer som en hedge mot inflasjon. De amerikanske raffinerienes utnyttelsesgrad i forrige uke falt for første gang på fem uker til 80,7 prosent av kapasiteten, ifølge den offisielle oljelagerrapporten fra Energidepartmenten onsdag ettermiddag.- Støtten for oljeprisen har kommet fra handel i fond og i aksjemarkedet heller enn en forbedring i de fundamentale forholdene. Oljeprisen kan stige fra en til halvannen dollar høyere, men enhver svakhet i aksjemarkedet eller i dollaren vil tjene som en buffer, kommenterte megler Christopher Bellew, i Bache Commodities Ltd i London til Bloomberg.Brentoljen omsettes torsdag ettermiddag klokken 13.10 for 80,46 dollar per fat, ned 2 cent i dagens handel. WTI-oljen omsettes samtidig for 82,12 dollar per fat, opp 25 cent i dagens handel.Ved stengetid på Oslo Børs onsdag ble frontkontrakten for brentoljen omsatt for 80,93 dollar per fat, mens WTI-frontkontrakten gikk for 82,56 dollar per fat.