Oljeprisen faller tilbake

Oljeprisen faller tilbake tirsdag morgen etter å ha falt marginalt mandag kveld rundt stengetid for Oslo Børs.

En arbeider på en plattform - Foto: Harald Pettersen / Statoil

Tidligere på mandag lå oljeprisen i positivt terreng det meste av dagen.En styrket dollar og analytikeres prognoser om økte oljelager bidrar til å trekke ned oljeprisen. Økning i lagrene signaliserer at drivstoffetterspørselen i verdens største energiforbrukende land er treg å få i gang.Bentoljen omsettes klokken 06.55 for 79,99 dollar per fat, ned 48 cent i dagens handel. WTI-oljen går for 81,43 dollar per fat, ned 42 cent.Ved stengetid på Oslo Børs mandag ble frontkontrakten for brentoljen omsatt for 79,87 dollar fatet - ned 2 cent, mens WTI-oljen ble omsatt for 81,19 dollar fatet - ned 51 cent.- Økonomiske sentimenter blir stadig bedre med støttende kommentarer for den europeiske gjeldssituasjonen. Momentum er bullish, men jeg tror vi vil måtte kjempe for å presse WTI oljeprisen langt utover 82 dollar når lagrene er så store, dersom dollaren faller, kommenterte analytiker Andrej Kryuchenkov i VTB Capital i London til Bloomberg.WTI-oljeprisen økte 1,6 prosent til 81,50 dollar i New York den 5. mars, som var den høyeste sluttkursen siden 11. januar, etter at en rapport viste at den amerikanske sysselsettingen falt mindre enn ventet i februar.