Oljeprisen falt markant

Oljeprisen svekket seg relativt markert mandag og både frontkontrakten for brentoljen og WTI-oljen har nå ramlet under 80 dollar fatet.

Statfjord-A plattformen - Foto: Øyvind Hagen / Statoil

Deretter steg oljeprisen noe mandag kveld for så å starten tirsdagen med å falle tilbake igjen. Et fat Brent-olje koster nå 77,62 dollar fatet, ned 27 cent siden handelen åpnet. Da Oslo Børs stengte klokken 17.30 ble frontkontrakten for Brentoljen omsatt for 77,54 dollar per fat, som tilsvarer en nedgang på 1,85 dollar i mandagens handel.WTI-oljen omsettes for 79,64 tirsdag morgen, ned 20 cent. Den kostet 79,40 dollar per fat, ned 1,74 dollar ved børsslutt i Oslo.Denne uken står Opecs møte i Wien onsdag i fokus. Shokri Ghanem, administrerende direktør for Libyas nasjonale oljeselskap, sa søndag at Opec ikke forventes å øke produksjonskvotene til det nåværende produksjonsnivået. Opecs produksjon økte med 190.000 fat per dag i februar måned og ligger langt over det nåværende produksjonsmålet.