Skeptisk til Norse-deal

Analytiker Teodor Sveen Nilsen i Argo Securities ser oppside i Barnett Shale-prosjektet Norse vil kjøpe av Spice/Paris, men også høy risiko.

Analytiker Teodor Sveen Nilsen i First Securities - Foto: Finansavisen

Norse Energy er i en prosess om å kjøpe felt på oppunder 20.000 acres (1 acre = ca. 4 mål) som hovedsakelig skal inneholde olje i Barnett Shale i Texas, USA.I en analyse med tittelen «Vi tror ikke Barnett-avtalen gir noen strategisk mening», skriver analytiker Teodor Sveen Nilsen i Argo Securities at han ikke ser prosjektet som noen åpenbar verdidriver for selskapet, i følge FinansavisenVed å ta utgangspunkt i en brønntetthet på rundt 100 acres per brønn, ser Nilsen for seg at selskapet vil kunne bore rundt 180 brønner. Investor Arne Fredly, som har eierinteresser i prosjektet gjennom et konvertibelt lån, har på sin side hevdet overfor Finansavisen at det går an å bore 350-400 brønner på feltene. Nilsen tror det vil være i tetteste laget.Inkludert kjøpesummen på 70 millioner dollar kan analytikeren regne seg frem til en risikovektet nåverdi (basert på 50 prosent sannsynlighet for suksess) på 700 millioner kroner. Det tilsvarer 1,47 kroner pr. aksje, men Nilsen mener at det sannsynligvis er for aggressivt, og at verdien må risikojusteres ytterligere, skriver avisen.Analytikeren mener man må ha i bakhodet er at Norse ikke er finansiert for en fullstendig utvikling av Herkimer og Marcellus med tette brønner, og at de ikke har kapasitet til å ta inn Barnett-prosjektet og lånefinansiere alt dette.- Finansieringsbehovet er der og det er veldig mange variabler som kan påvirke lønnsomheten i Barnett-prosjektet. I sum tror vi ikke at avtalen gir noen strategisk mening, konkluderer analytikeren.Avtalen skal stemmes over i Norse sin generalforsamling senere denne måneden. Argo Securities har en hold-anbefaling på Norse-aksjen med kursmål 5 kroner.Styreleder er ikke bekymret- Vi kan trekke oss fra intensjonsavtalen når som helst. Den er betinget av generalforsamlingens godkjennelse og et tilfredsstillende resultat av en due-dilligence. Ingen er lurt foreløpig. Så jeg er ikke bekymret, sier styreleder i Norse, Dag-Erik Rasmussen til Dagens Næringsliv onsdag.