Stemmer det Gerdt Larsen sa?

- Informasjonen som fremkom var ikke kjent for verken styret i Venture Drilling eller styret i Petrolia Drilling, sier adm. dir. Bernt Skeie i Petrolia Drilling.

Investor Berge Gerdt Larsen - Foto: Finansavisen

Petrolia Drilling jobber ifølge Reuters med å finne ut om det stemmer at Maersk Oil ønsker å komme ut av riggkontrakten med Deep Venture. Berge Gerdt Larsen uttalte på den ekstraordinære generalforsamlingen mandag at Maersk vil kansellere borekontrakten når riggen har boret ferdig en brønn rundt 6. april.Petrolia kontrollerer 50 prosent av Deep Venture, mens Aban eier resten.- Informasjonen som fremkom var ikke kjent for verken styret i Venture Drilling eller styret i Petrolia Drilling. Vi har en borekontrakt med Maersk under engelsk rett, som er god, og vi har ikke mottatt noen formell underrettelse om kansellering, sier administrerende direktør Bernt Skeie i Petrolia Drilling til nyhetsbyrået.- Som eier i Venture Drilling ber vi dem om å komme tilbake til oss på dette punktet. Sannhetsgehalten i dette kan vi ikke komme tilbake til før vi hører fra Venture Drilling, sier han.- Om de kansellerer en kontrakt uten grunn vil ikke den økonomiske statusen vår endre seg annet enn at da må vi gjennom en rettsrunde for å få ut disse pengene i motsetning til at vi får det gjennom normal operasjon, mener Skeie.Petrolia Drilling faller 10,3 prosent til 26 øre.