Strateg: Godt nytt for oljeservice

Oljeselskapet Eni ser en årlig produksjonsvekst på 2,5 prosent i perioden 2010-2013. Aksjestrateg Jørn Lyshoel i Nordea Markets kommenterer. (Oppdatert 09:25)

Jørn Lyshoel i Nordea Markets - Foto: Finansavisen

Det italienske oljeselskapet Eni ser en årlig produksjonsvekst på 2,5 prosent i perioden 2010 til 2013.Selskapet spår samtidig kapitalinvesteringer, capex, på 52,8 milliarder i samme periode. Den tidligere planen for 2009-2012 innebærer capex på 48,8 milliarder euro.Det melder Dow Jones Newswires.Aksjestrateg Jørn Lyshoel i Nordea Markets uttalte til TDN Finans før børsåpning at dersom ENI oppjusterer investeringsbudsjettene, noe de gjorde, så kunne det være positivt for oljeserviceselskapene.Vi ser ikke de helt store utslagene. Flere av de tunge oljeserviceaksjene, som PGS og Aker Solutions, er opp rundt én prosent, mens børsen stiger rundt 0,7 prosent.