Obama varsler strengere regulering

I respons på oljesølskandalen i Mexicogulfen beordrer Barack Obama 33 eksisterende dypvannsrigger i gulfen til å stanse all borevirksomhet, og vedtar et midlertidig moratorium om ny dypvannsboring.

Barack Obama - Foto: Scanpix
Energi

Dette meldte president Barack Obama på en pressekonferanse i går.I tillegg blir planer om oljeletning i Alaska lagt på is inntil videre, samt at lease-salg i gulfen og utenfor Virginia-kysten blir kansellert, annonserte presidenten.Obama sa han var sint og frustrert over skandalen, og skyldte på at hva han omtalte som et for nært og til tider korrupt forhold mellom oljeselskaper og reguleringsmyndigheter har resultert i mangelfull regulering. Obama levnet ingen tvil om at han vil bruke denne oljesølskandalen som et argument for strengere regulering av oljeindustrien.Obama hevdet også at alle BPs krisehåndteringstiltak måtte klareres av det hvite hus, og at BP vil bli holdt fullt ansvarlig for skadene av oljesølet.

Nyheter
Politikk