KjøpLogg inn

Forsinket oppstart på Gullfaks C

Oppstarten av produksjonen på Gullfaks C er utsatt på ubestemt tid.

Publisert 17. juni 2010 kl. 06.26
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 119 ord
Gullfaksfeltet - Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Oppstarten av produksjonen på Gullfaks C er utsatt på ubestemt tid.For én uke side opplyste Statoil at produksjonen ved Gullfaks C skulle starte opp igjen i løpet av et par dager, men nå må oppstarten utsettes ytterligere, skriver Stavanger Aftenblad.- Vi var optimistiske i forrige uke. Nå ser vi at det nødvendige arbeidet har tatt lengre tid enn vi trodde, sier pressetalsmann i Statoil, Gisle Johanson.Han kan foreløpig ikke gi noen ny oppstartsdato.Tirsdag i forrige uke satte Statoil den andre sementpluggen i problembrønnen på Gullfaks. Det var den siste av to plugger som skal gjenopprette normal trykksituasjon i brønnen.- Vi jobber med å verifisere den andre sementpluggen. Vi går rolig fram og ønsker å være forsiktige, understreker Johanson. (©NTB)