- Har ødelagt verdier for milliarder

Krav på 21 milliarder kroner er allerede varslet. Nå samler norske investorer seg mot en felles fiende: Obligasjonseierne.

Berge Gerdt Larsen - Foto: Finansavisen
Energi

Petromena, Petrojack, Thule og Interoil har alle blitt angrepet nådeløst av egne långivere. Nå samler de seg til motangrep, og sinnet retter seg spesielt mot amerikanske fond med navn som QVT, DA Capital, Whitebox og ORE Hill, skriver Finansavisen.Som en av frontfigurene i obligasjonseiernes kamp trekkes frem Dan Gold i QVT.Få vil la seg intervjue on the record, men avisen har snakket med en rekke sentralt plasserte kilder i selskapene, hvorav den ene sier "det kommer til å bli kryssvise søksmål i alle retninger".Aksjonær og tidligere styreleder i Thule, Hans Eirik Olav, hevder overfor Finansavisen at obligasjonseierne, ledet an av QVT, de siste 20 måneder "har ødelagt verdier i selskapet for flere hundre millioner dollar - med viten og vilje".Les hele saken i dagens avis.

Nyheter
Børs