Etter den sterke spurten som sendte Wall Streettorsdag, begynte fredagen lovende på Oslo Børs og ellers i Europa.Men utover formiddagen peker pilene ned. Hovedindeksen er i øyeblikket ned med 0,3 prosent til 360,39. I Europa er London- og Frankfurt-børsene marginalt opp, mens den franske børsen er ned 0,3 prosent.Vi merker oss at oljeprisen forsterker den nedadgående trenden fra i morges. Brent for august-levering står i 77,38 dollar fatet, ned 1,30 dollar i dagens handel. Da Oslo Børs stengte dørene torsdag sto prisen i 78,70 dollar fatet.Banksektoren er blant lyspunktene, ifølge SIX News på minsket gjeldsuro i Europa. Royal Bank of Scotland stiger eksempelvis 1,3 prosent på London-børsen. I Oslo er DnB NOR omtrent uendret.På en relativt begivenhetsfattig dag stiger Porsche 1,3 prosent på Frankfurt-børsen etter å ha hevet sin prognose for inneværende regnskapår.