KjøpLogg inn

Oljekatastrofen har kostet BP 12,5 milliarder

Oljekatastrofen i Mexicogolfen har så langt kostet oljeselskapet BP 2 milliarder dollar.

Publisert 21. juni 2010 kl. 09.17
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 95 ord
Styreleder i BP, Carl Henrik Svanbverg. Foto: Ericsson

Oljekatastrofen i Mexicogolfen har så langt kostet oljeselskapet BP 2 milliarder dollar - eller 12,5 milliarder kroner.Summen inkluderer kostnader til oppsamling av olje, drilling av avlastningsbrønner, erstatninger til delstatene i USA som er rammet av utslippet og andre erstatninger, opplyste selskapet mandag. (©NTB)Mandag ble det også kjent at BPs eget kriseanslag over hvor mye olje som lekker ut i Mexicogolfen, er langt høyere enn det amerikanske myndigheter opererer med.Et internt BP-dokument viser at selskapet har anslått at så mye som 100.000 fat olje, om lag 16 millioner liter, kan sprute ut fra brønnen hver dag.