Tiltaket, som iverksettes lørdag, er godkjent av admiral Thad Allen, som er ansvarlig for amerikanske myndigheters operasjon for å stanse oljelekkasjen.Den nye planen vil innebære at dagens påmonterte hette, som anslås å fange opp rundt 15.000 fat olje om dagen, må fjernes. Dermed vil all denne oljen strømme ut i havet, i påvente av at den nye blir montert.Ifølge Allen vil det ta sju til ti dager før det nye systemet er ferdig montert og kan begynne å samle opp olje.BP og amerikanske myndigheter mener at den nye hetten vil kunne samle opp all olje som lekker ut og pumpe den opp i tankere på overflaten. I dag klarer BP å fange opp rundt en tredel av oljen.Det er ventet bedre vær i Golfen de nærmeste dagene, noe som vil lette installasjonen av den nye hetten over rørledningen.Oljelekkasjen har pågått siden 20. april, da plattformen Deepwater Horizon eksploderte. (©NTB)