Testingen av den nye oppsamlingsmekanismen over BP-brønnen i Mexicogolfen ble utsatt av frykt for å påføre den allerede ødelagte oljebrønnen større skade.BPs sjefingeniør Doug Suttles sa onsdag at den viktige testen ble utsatt fordi risikoen for å skade oljebrønnen enda mer var for stor.Testen innebærer måling av trykket i brønnen når oljen bremses av oppsamlingshetten som ble plassert over utslippsstedet tirsdag. Resultatet kan avgjøre om det blir mulig å stanse oljeutslippet i nær framtid.BP opplyste først at utsettelsen var på 24 timer. Onsdag kveld norsk tid sa den amerikanske admiralen Thad Allen, som leder myndighetenes innsats for å begrense utslippet, at testen ville begynne i løpet av kort tid.Dersom trykket er lavere enn ventet, kan det tyde på en lekkasje i materialene som omslutter brønnen under havbunnen. I så fall må ventilene åpnes igjen slik at oljen på nytt renner ut i havet.Men dersom trykket øker tilstrekkelig, er brønnen trolig tett. Da kan det bli mulig å skru igjen kranene slik at utslippet stanser helt. (©NTB)