KjøpLogg inn

Mer dramatikk i Interoil

Dramaet rundt InterOil Exploration and Production ASA fikk en ny vending lørdag ettermiddag. Det blir en spennende dag for selskapet og aksjonærene.

Publisert 30. aug. 2010 kl. 08.13
Oppdatert 30. aug. 2010 klokken 08.16
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 293 ord
InterOil ved børsnotering. På bildet: Tidligere adm. direktør Nils N. Trulsvik svinger bjellen. Til venstre for ham: styremedlem Robert Blair Thomas og Berit Kjøll. Til høyre: René Graf og styremedlem Gian Angelo Perrucci. Finansdirektør Tom Wolden . Helt til venstre: styreformann Mårten Rød. - Foto: Finansavisen

InterOil Exploration and Production ASA sendte lørdag ettermiddag ut en melding om at selskapet var informert om at Eksportconsult AS og Force Capital Partners AS på mandagens ekstraordinære generalforsamling vil stemme for forslaget fra Petrominerales Ltd. om en offentlig granskning av selskapet."Både selskapet og aksjonærene ser frem til å renvaske seg fra all usikkerhet som har oppstått som følge av forslaget til Petrominerales, og ønsker en slik høring velkommen," skriver Interoil meldingen.Det betyr at hovedaksjonærene Mårten Rød og Nils Trulsvik, som sitter på 27,9 prosent av selskapet, stemmer for granskningen.Fredag meldte InterOil Exploration & Production ASA at selskapet var blitt informert av Asker og Bærum Tingrett om at Petrominerales Ltd. hadde fått en midlertidig forføyning som betød at kapitalutvidelsen i selskapet ikke ble tillatt implementert."Dette kan føre til alvorlige problemer for selskapet og kan resultere i en forsinkelse av den finansielle restruktureringen som allerede er godkjent av bankene, obligasjonseierne, styret og generalforsamlingen", het det i meldingen fredag.Bakgrunnen for at Petrominerales gikk til rettslige skritt var at selskapet ikke ble tildelt aksjer i emisjonen til tross for at de tegnet seg for et betinget beløp på 50,1 prosent av selskapets aksjer. De tilbød 16 kroner, 3,50 kroner over emisjonskursen på 12,50. Styret i Interoil forkastet imidlertid tilbudet og valgte å tildele majoriteten av aksjene til hovedaksjonærene Mårten Rød, Gian Angelo Perrucci og Kristen Jakobsen. Petrominerales ville dermed blir kraftig utvannet. Muligheten for å få gjennomslag på generalforsamlingen for en granskning ville også forsvinne.Petromineral gjentok fredag planene om bud på Interoil på 16 kroner dersom selskapet får minst 51 prosent. Dessuten gjentok selskapet vilje til å delta i emisjon på kurs 16 kroner.I dag meldte Interoil at testing av en ny oljestruktur som selskapet meldte om 17. august viser betydelig bedre resultater enn tidligere anslått.