Er dette en lønnsom investering?

Analysesjef Stig Myrseth ser nærmere på prisingsforskjeller i oljemarkedet.

Illustrasjonsfoto: Finansavisen
Energi

I dagens rapport fra Terra Markets ser analysesjef Stig Myrseth nærmere på utviklingen i oljeprisen.- Lønner det seg å kjøpe olje for lagring? Brent-olje med levering om tolv måneder verdsettes i dag 5,87 dollar høyere enn spot. Lagerkostnad inklusive finanskostnader estimeres av uavhengige aktører til 4-7 dollar per fat per år, sier Myrseth.- Dette tilsier at det i alle fall for aktører med kostnader i nedre del av dette intervallet i dag er lønnsomt å kjøpe olje for lagring. Således vil det ikke overraske om oljelagrene stiger fremover, sier analysesjefen.- For tankrederne er dette godt nytt ettersom det kan bety at flere tankskip vil bli tatt ut av ordinær trafikk og i stedet brukt som flytende lagre, avslutter Myrseth.

Nyheter
Børs