Er dette solide nyheter for børsen?

Oslo Børs' viktigste drivkraft har hevet seg en dollar siden siste aksje ble omsatt tirsdag. Kan dette bremse fallet onsdag?

Foto: Scanpix/iStockphoto

Oljeprisen er forholdsvis stabil onsdag morgen, men har hevet seg rundt en dollar siden Oslo Børs stengte sine dører tirsdag.Brent for levering i oktober omsettes for 77,28 dollar per fat, ned 0,58 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 0,46 prosent og omsettes til 73,75 dollar per fat.Brentoljen ble omsatt til nivåer rundt 76,20 dollar da Oslo Børs stengte tirsdag, etter at oljen hadde reagert kraftig ned.Nedturen kom blant annet etter et oppslag i Wall Street Journal tirsdag om at stresstestene av europeiske banker underrapporterte beholdningen av risikable statsobligasjoner, og kom samtidig med at Basel-komiteen holder møte i disse dager.- Stresstest-oppslaget skremte virkelig markedet, og medførte en god del risikoaversjon. Vi så at Europa solgte, og at pengene fløt inn i tryggere eiendelsklasser, som amerikanske dollar. Så dermed ser vi frasalg i olje, sier råvareanalytiker Matt Smith i Summit Energy til Marketwatch.Nettstedet mener prisene etter hvert hevet seg igjen grunnet nyheten om en eksplosjon ved det meksikanske statsoljeselskapet Pemex sitt raffineri i Cadereyta- Vi har et fragmentert marked hvor press i isolerte lommer flytter markedene, men vi har ikke noe overordnet tema. Det er rotete, sier oljeanalytiker Tim Evans i Citi Futures Perspective til WSJ.