Positiv til regelendringer

Statoil-sjef Helge Lund tror de nye kravene som blir innført for dypvannsboring i Mexicogulfen, vil bli gjeldende verden over.

Statoils konsernsjef Helge Lund - Foto: Statoil

Konsernsjef Helge Lund i Statoil tror også at en del avde nye kravene amerikanske myndigheter innfører i Mexicogulfen vil bli gjeldende på dypvannsområder verden over, ifølge TDN Finans.- Jeg tror at selskaper som har offshoreerfaring, teknisk kompetanse og finansiell styrke, alt annet like relativt sett vil ha en bedre posisjon enn tidligere, uttalte Lund under Pareto Securities olje- og offshorekonferanse torsdag.Ifølge nyhetsbyrået sa Lund videre at Statoil vil være åpne for å vurdere mulighetene som byr seg i Mexicogulfen fremover.- Jeg har ikke noe konkret i ermet, men dette er en retningsanvisende kommentar, sa han.Statoil-sjefen ga 29. juli et grovt anslag på 100 millioner dollar i økte kostnader for Statoil knyttet til borestansen i Mexicogulfen. Anslaget forutsetter at moratoriet varer omtrent et halvt år, og Lund ønsker ikke å endre dette anslaget foreløpig.- Dette er også avhengig av hvordan moratoriet blir, man kan blant annet få et differensiert moratorium, sier Lund.