Reiten tviler på gasseventyr

- På noen områder blir det ikke det eventyret som noen kanskje trodde, sier tidligere Hydro-sjef Eivind Reiten.

Eivind Reiten - Foto: Scanpix

Tidligere Hydro-sjef Eivind Reiten åpnet Norges siste store gassfunn, Ormen Lange, i 2007. Han mener sannsynligheten for å gjøre et tilsvarende gigantfunn er avtagende, skriver DN.- Og Ormen Lange ble funnet for 13 år siden. Siden har vi ikke gjort noen store funn. Men vi kan ikke gi opp av den grunn, sier Reiten.Gro skulle være det største gassfunnet på 13 år, men resultatet har vært skuffende. Nå kan Norge bli nødt til å nedjustere sine gassanslag.- Jeg har aldri trodd at gassen skulle redde oss fra et inntektsfall når oljefesten er over. Vi må være innstilt på at verdiene av denne gassen blir noe mindre enn vi hadde trodd for bare noen år siden. På noen områder blir det ikke det eventyret som noen kanskje trodde, selv om gass fortsatt blir helt fundamentalt for norsk økonomi, sier Reiten til avisen.Planen for utbygging og drift av Ormen Lange-feltet ble levert til myndighetene 4. desember 2003. A/S Norske Shell overtok operatørskapet 1. desember 2007. Hydro var utbyggingsoperatør.Mer om Ormen Lange