Strålende nyheter for Oslo Børs?

Oslo Børs' viktigste drivkraft er så å si tilbake dit den var da siste aksje ble omsatt onsdag. Men kan en gryende trend være solid nytt.

Foto: Scanpix/iStockphoto

Oljeprisen er på vei oppover torsdag morgen, men prisnivået er så å si det samme nå som det var da Oslo Børs stengte sine dører onsdag.Brent for levering i oktober omsettes for 76,14 dollar per fat, ned 0,28 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 0,15 prosent og omsettes til 73,80 dollar per fat.Brentoljen ble omsatt til rundt 76,05 dollar per fat ved stengetid på Oslo Børs onsdag. Da hadde allerede skuffende oljelagertall fra USA sendt det sorte gull nedover.Solide makrotall og oppgang på USA-børsene bidro imidlertid til å heve oljeprisen igjen, noe som igjen viser at lagertall er i ferd med å bli sekundære i forhold til generelt sentiment og børsklima med tanke på hvor oljeprisen går.- Lagertallene var generelt negative. Det at markedet kunne gå likevel viser at det var optimisme fra de økonomiske tallene, sier direktør Mike Fitzpatrick i MF Global til Marketwatch.Oljeprisene steg nemlig etter at kinesisk PMI og den amerikanske ISM-indeksen begge kom inn over forventningene.- Lagrene spiller ingen rolle før de er helt avgjørende. Fundamentalt ser jeg nedsiderisiko i markedet, og denne rapporten reduserer ikke den risikoen, sier oljeanalytiker Tim Evans i Citi Futures Perspective til Wall Street Journal.WSJ påpeker dessuten at oljemarkedet på nytt fulgte aksjemarkedsoppgangen