198 sokkeluhell i tredje kvartal

Oljeselskapene meldte inn 198 uhell og ulykker i tredje kvartal i år. Elleve episoder offshore regnes som alvorlige.

Sleipner A - Foto: Harald Pettersen / Statoil

Det viser en statistikk Petro.no har laget basert på varslingsbrevene. Fire episoder på land ble også regnet som alvorlige. Totalt ble 36 personer skadd på jobb, mens 18 hendelser førte til driftsstans.Mæersk Guardian topper listen over innretninger med flest hendelser. Ni uhell og ulykker ble rapport fra denne plattformen, mens Gullfaks C er toer på listen med sju hendelser.Blant de mest alvorlige hendelsene offshore, var brannen på Snorre B 11. september, en hodeskade på Gullfaks B 10. september og forskjellige gasslekkasjer, utblåsinger og oljeutslipp.Statoil har som operatør ansvaret for åtte av de elleve alvorligste hendelsene på sokkelen i dette kvartalet. Selskapet er også det klart største på norsk sokkel.I tredje kvartal i fjor var det 207 uønskede hendelser. (©NTB)