Firedobling for finanskjendiser

Christian Ringnes og Jens P. Heyerdahl er blant de fem kjendisinvestorene som har gjort en kule i energi.

Christian Ringnes - Foto: Scanpix
Energi

En investorgruppering med blant andre Erik Bøhler, Christian Ringnes, Finn Jebsen, Jens P. Heyerdahl og Tom Vidar Rygh har firedoblet innsatsen i energirådgiveren Eneas Energy, skriver Finansavisen fredag.Grupperingen, som ble ledet av gründer Thomas Hakavik, kjøpte Eneas tilbake fra Statoil for rundt 120 millioner kroner.Nå er 80 prosent av selskapet ifølge avisen solgt videre til private equity-selskapet Palamon Capital Partners for 375 millioner kroner. Hakavik selv selger Eneas-aksjer for rundt 35 millioner kroner, og blir sittende igjen med en eierandel på 10 prosent.Heyerdahl selger for 70 millioner gjennom Hamang Papirfabrikk og Furunål Kultur, Rygh for nærmere 60 millioner, Bøhler for hjem 47, mens Jebsen og Ringnes får ut rundt 30 millioner kroner hver, skriver Finansavisen.

Nyheter
Næringsliv