Krevde én milliard - må betale 66 millioner

Krangelen mellom Statoil og Odfjell vedrørende riggen Deepsea Atlantic er over. Sistnevnte mente Statoil måtte ut med en milliard. Nå må de selv punge ut 66 millioner kroner.

Deepsea Atlantic - Foto: Odfjell
Energi
Krangelen mellom Statoil og Odfjell vedrørende riggen Deepsea Atlantic er tirsdag over, etter at Stavanger Tingrett har bestemt at Statoil ikke trenger å betale kravet Odfjell kom med.Det opprinnelige kravet var over 900 millioner, men har steget til over en milliard kroner siden søksmålet ble levert inn, skriver Odfjell krevde at Statoil måtte betale riggleie for ultradypvannsriggen Deepsea Atlantic fra november i fjor og frem til nå. Tingretten har altså ikke gitt selskapet medhold i dette.- Vi er selvsagt skuffet over dommen, men skal nå bruke noe tid på å gå gjennom den sammen med våre advokater. Vi merker oss at det ligger en dissens i dommen, sier Sunniva L. Seterås, kommunikasjonssjef i Odfjell Drilling, til Offshore.no.Den nevnte dissensen medfører at Statoil heller ikke når frem med sitt motkrav, som var på over 350 millioner kroner.Odfjell dømmes til å betale 66 millioner kroner til Statoil for utgifter til diesel og transport da riggen var på nullrate.Statoil stiger 0,31 prosent til 127,50 kroner tirsdag.