Ifølge gjennomsnittet av tolv anslag, innhentet av SME Direkt for TDN Finans, ventes Statoil å legge frem et driftsresultat på 30,6 milliarder kroner. Det er opp 2,3 milliarder kroner fra samme periode i fjor. Når det gjelder justert driftsresultat for perioden er forventningene omtrent som i fjor, 31,1 milliarder kroner.Analytikere knytter også spenning til Statoils inntjening og produksjon for perioden.- Svak produksjon skyldes det svake gassmarkedet generelt og at tredje kvartal er det sesongmessig svakeste for gass i Europa, sier DnB NOR Markets-analytiker, Gudmund Halle Isfeldt til Finansavisen. Han mener spenningen knyttet til resultatene, er større enn venalig.- Særlig knyttet til hvilke priser og volumer de til slutt greier å realisere på gass, samt hvordan de gjør det innen gasstrading.Helge André Martinsen, som jobber som analytiker i Nordea, sier til avisen at han anslår at Statoils produksjon fra norsk sokkel har falt 20 prosent det siste året.