Misfornøyd med tomme brønner

Kjell Inge Røkke er misfornøyd med bare ett oljefunn etter å brukt milliarder på leting.

Kjell Inge Røkke - Foto: Scanpix
Energi

Hovedeier i Det norske, Kjell Inge Røkke, har brukt tre milliarder kroner på leting i år, men har bare gjort ett funn. Røkkes høyre hånd og konsernsjef i Aker ASA, Øyvind Eriksen, sier til Aftenposten at de ikke er fornøyd med selskapets leteresultat i år.- Vi har allikevel tillit til at Det norske har kompetansen og de menneskelige ressursene som skal til for å lykkes. Derfor støtter vi fortsatt den offensive og fokuserte letestrategien som styret i Det norske har lagt for selskapet, sier Eriksen.Det norske har boret 11 brønner i år. Syv har vært tørre. Det er gjort ett oljefunn og ett funn av kondensat. De to øvrige brønnene har bare bekreftet eller utvidet tidligere funn.Aker ASA sitter på 40 prosent av Det norske.

Nyheter
Børs