Oljeprisen går av hengslene onsdag

Tirsdag opplevde oljeprisen et solid fall, men onsdag er nedgangen snudd til voldsom opptur. Oslo Børs og futures i USA slår følge på himmelferden.

Foto: iStockPhoto
Energi

Oljeprisen går nærmest bananas onsdag, og nærmer seg nå opp to prosent siden det nye døgnet tok til.Brent for levering i januar omsettes nå til 87,37 dollar per fat, og det er opp 1,66 prosent inneværende døgn.WTI-oljen stiger 1,58 prosent og omsettes nå til 85,44 dollar per fat.Da Oslo Børs stengte sine dører tirsdag klokken 17.30 ble brent-oljen omsatt til rundt 86,60 dollar.Etter det opplevde man imidlertid et kraftig fall, og like før midnatt var prisen nede i 85,50 dollar per fat.Tirsdagens svekkelse kom som følge av bekymring for gjeldsproblemene i Europa, og tilhørende styrking av dollaren, skriver Marketwatch.Onsdag morgen svingte imidlertid WTI-kontrakten i overkant av 84 dollar per fat. Tegn til tiltagende økonomisk vekst i Kina motvirket bekymringer for at gjeldskrisen i Europa forverres.- Kinas økonomi vil fortsette å vokse så mye som mulig, og om fem år vil landets oljeforbruk være mye høyere, sier Tetsu Emori, leder for råvarefond i Astmax i Tokyo, til Bloomberg.Oslo Børs stiger kraftig i takt med oljeprisen og hovedindeksen er rundt klokken 12.30 opp 1,91 prosent til 403,68.Også futures i USA er kraftig opp, og Dow Jones ligger nå an til å åpne opp 111 poeng eller litt over 1 prosent.

Nyheter
Børs