Begredelige nyheter for Oslo Børs torsdag

Oslo Børs sin desidert viktigste drivkraft har mistet noe av futten det siste døgnet og veien mot 100 dollar har nå blitt noe lenger.

Foto: Scanpix/iStockphoto
Energi

Oljeprisen faller torsdag morgen, og den er nå lavere enn da Oslo Børs stengte sine dører onsdag ettermiddag.Brent for levering i mars omsettes nå til 97,84 dollar, ned 0,33 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 0,12 prosent til 91,70 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 98,50 dollar fatet.Sterke kinesiske nøkkeltall leder til spekulasjon om at Kina vil ta i bruk ytterligere tiltak for å hindre overoppheting av økonomien, noe som vil kunne dempe etterspørselen etter olje, skriver Bloomberg- Sterke økonomiske data fra Kina kan bli vurdert som dårlige nyheter, ettersom landet trolig vil bekjempe inflasjon ved å stramme inn på likviditeten i pengepolitikken, sier Victor Shum, leder i konsulentselskapet Purvin & Gertz i Singapore.En nedgang i oljeprisen onsdag kveld ble utløst av en rapport fra American Petroleum Institute, som viste at oljelagrene i USA steg i forrige uke.De ferske tallene fra API viste at de amerikanske oljelagrene steg med 3,5 millioner fat i forrige uke til 340,6 millioner fat.Samtidig steg bensinlagrene med 1,9 millioner fat til 230,9 millioner fat med lagrene for destilater var opp 0,9 millioner fat.Utnyttelsesgraden for raffineriene i prosent var på 82,9, ned 1,4 prosentpoeng.Victor Shum i Purvin & Gertz påpeker at API-tallene viste en betydelig lageroppbygging, i motstetning til hva markedsaktører hadde ventet.

Nyheter
Børs