Solide nyheter for Oslo Børs mandag

Oslo Børs' desidert viktigste drivkraft viser svak oppadgående utvikling mandag morgen. Og enda bedre skal det bli, mener SEB-analytiker.

Energi

Oljeprisen er meget viktig for utviklingen på Oslo Børs, og i så måte er det gode nyheter meglerhuset SEB kommer med mandag morgen.I sin morgenrapport skriver nemlig analytiker Bjarne Schieldrop at han forventer stigende oljepriser i dag, blant annet på grunn av solide kvartalsrapporter fra USA.- Markedet vil i dag mest sannsynlig fokusere på Q4-rapportene fra USA, der 42 av de 57 som til nå har rapportert har gjort det sterkere enn ventet. Flere gode nyheter her vil gjøre at forventningene til BNP-tallene fra USA fredag vil stige. Uttalelser fra Trichet om at man kan få renteøkning bidrar i tilegg til at euroen styrker seg mot dollar, noe som igjen gjør at oljeprisen stiger. Vi har dermed et bullish syn på oljeprisen mandag, også grunnet værmeldingen som sier at det skal bli kaldere i USA enn vanlig, skriver SEB og Schieldrop i rapporten.Brentoljen for levering i mars handles nå til 97,69 dollar per fat, opp 0,09 prosent, mens WTI-oljen er ned 0,47 prosent til 88,69 dollar per fat.

Nyheter
Børs