Solide nyheter for Oslo Børs onsdag

Oslo Børs' viktigste drivkraft viser mer futt enn da siste aksje ble omsatt onsdag. Kan dette være med på å heve børsen?

Foto: Scanpix/iStockphoto
Energi

Oljeprisen stiger onsdag morgen, og den er nå høyere enn da Oslo Børs stengte sine dører onsdag ettermiddag.Brent for levering i mars omsettes nå til 98,09 dollar, opp 0,30 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er opp 0,45 prosent til 92,69 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 97,80 dollar fatet.Eksperter venter stabil oljepris det neste døgnet, da produktlagre i USA tyder på at forsyningen nå er god nok til å dekke etterspørselen.USAs bensinlagre ventes, ifølge estimater innhentet av Bloomberg, å ha steget for åttende gang de seneste ni ukene, når det amerikanske energidepartementet legger frem uketallene i morgen, torsdag, en dag senere enn normalt.- For øyeblikket er det ingen trygghet blant tradere til å kjøpe på aggressivt vis, sier Ken Hasegawa, sjef for råvarederivater i Newedge i Tokyo, til Bloomberg.Han fremholder at produktlagrene fortsatt er høye. Dessuten er vintersesongen over om en måneds tid, og den positive stemningen rundt fyringsolje vil etter hvert bli svekket.

Nyheter
Børs