Analytiker tror oljeprisen kan stige enda mer

Oslo Børs' desidert viktigste drivkraft stiger igjen fredag etter en liten nedtur torsdag. SEB-analytiker tror på ytterligere prishopp.

Publisert 25. feb. 2011 kl. 09.22
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 231 ord

Oljeprisen har steget solid de siste dagene på uroen i Midtøsten, og torsdag hevet det sorte gull seg 6 dollar på 90 minutter i morgentimene.I sin morgenrapport fredag skriver analytiker Bjarne Schieldrop i SEB at han forventer stigende oljepriser i dag. Dette til tross for ryktene om at Libyas presdient Gaddafi har blitt skutt.- Intradagprisen på 120 dollar for brentoljen er mest sannsynlig så høyt som prisen kan gå kun på uroen i Libya. Skal brenten videre opp nå må uroen i Midtøsten spre seg til Algerie, Saudi-Arabia og Iran. OPEC øker nå produksjonen sin for å veie opp for Libya-problemene, men dette kan igjen gå ut over reservekapasiteten på kort sikt. Opptøyer i Algeria og Iran har blitt stoppet ganske tidlig, og i Saudi-Arabia har kongen allerede sagt han skal betale for reformpakker. Vi der ser dermed ingen stor fare for at uroen skal spre seg akkurat nå, men tror likevel oljen kan komme til å hoppe opp og ned noen dollar på rykter om det som skjer i Libya og andre steder i Midtøsten. Vi tror det er mest å gå på på oppsiden og beholder dermed vårt nøytrale/bullish syn på oljeprisen det neste døgnet, skriver SEB og Schieldrop i rapporten.Brentoljen for levering i april handles nå til 112,91 dollar per fat, opp 1,39 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen omsettes til 98,67 dollar per fat - opp 1,46 prosent.