Lundin Petroleum godt fornøyd med Norge

Lundin Petroleum leverer i tråd med analytikernes forventninger, og er optimistiske med henblikk på sine norske prosjekter.

Ian H. Ludin, styreformann i Ludin Petroleum. Foto: Ludin Petroleum
Energi

Lundin Petroleum melder om en produksjonsøkning på 19 prosent i fjerde kvartal 2010 sammenlignet med fjerde kvartal 2009. Selskapet pumpet opp 32.600 fat per dag. Brentoljen har i snitt vært priset til 86,46 dollar per fat det foregående kvartalet.Selskapet har hatt et nettoresultat på 86,3 millioner dollar i kvartalet. Cashflow fra operasjonelle aktiviteter er på 156,9 milioner dollar - en forbedring på 40 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2009.EBITDA er 177,7 millioner dollar, opp 43 prosent fra fjerde kvartal 2009.- Prospekteringsstrategien i Norge har gitt svært positive resultater, og vi håper å kunne gjenskape denne prosesssen i Sydøst-Asia. I 2011 kommer vi til å gjennomføre en rekke prospekterings- og prøveborringer, først og fremst i Norge men også i Malaysia, kommenterer konsernsjef Ashley Heppenstall i rapporten.Lundin Petroleum har tidligere meldt at de ønsker å fokusere på kjerneområdene sine, og har drevet nedsalg av assets som ikke tilhører selskapets kjernevirksomhet. I resultatet ligger det også en one-off fra Etrion på 58 millioner dollar etter skatt, sasmt komplementering av salg av indonesiske interesser utenfor selskapets kjerneområde.For hele 2010 ble fortjeneste per aksje på 1,64 dollar, mens den ble 0,29 dollar for fjerde kvartal. I tråd med forventningene blir det ikke betalt noe utbytte.Her finner du hele rapporten

Nyheter
Næringsliv