Odfjell Drilling åpner Brasilkontor

- Vi vurderer Brasil som et særdeles viktig marked og ønsker å bli en viktig aktør innenfor dypvannsmarkedet i Brasil i årene fremover, sier konsernsjef Simen Lieungh i Odfjell Drilling.

Simen Lieungh - Foto: Scanpix
Energi

I dag åpnet handels- og næringsminister Trond Giske Odfjell Drillings nye kontor i Rio de Janeiro.- Vi vurderer Brasil som et særdeles viktig marked og ønsker å bli en viktig aktør innenfor dypvannsmarkedet i Brasil i årene fremover, sier konsernsjef Simen Lieungh i en melding.- Brasils enorme olje og gassreserver gir norsk offshorenæring gode muligheter til å bidra med sin spesialkompetanse. Norske myndigheter ønsker å bidra som døråpner, og jeg er derfor glad for å kunne åpne Odfjell Drillings kontor, sier Trond Giske.Odfjell Drilling har inngått et partnerskap med det brasilianske konsortiet Galvao/Alusa Engenharia S.A, som er vel posisjonert for tildeling av oppdrag for bygging av nye borefartøy for Petrobras i Brasil. I denne sammenheng ser Odfjell Drilling store muligheter for levering av blant annet byggeoppfølgingstjenester og senere drift av fartøyene.Odfjell Drilling er svært positive til myndighetenes plan om utformning av en brasilstrategi som skal bidra til å legge til rette for norsk næringsliv i landet.- Vi gir gjerne innspill til myndighetene i deres arbeid med denne strategien. Det er svært betydningsfullt både for oss og andre at Norge satser sterkt på vekst og utvikling av norsk næringsliv også internasjonalt, sier Lieungh.

Nyheter
Børs