Store forventninger til Mongstad-rensing

De ansatte ved testsenteret for CO2 på Mongstad opplever en formidabel internasjonal interesse for det som skjer på anleggsområdet i Nordhordland.

Publisert 27. feb. 2011 kl. 17.28
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
Mongstad - Foto: Harald Pettersen / Statoil

- Vi er overrasket over at det kommer så mange interesserte til en byggeplass. Men det viser at det er stor aksept for at dette er et viktig klimatiltak, sier administrerende direktør Tore Amundsen i Teknologisenter Mongstad (TCM).Mens testsenteret har vært under bygging, har han tatt imot delegasjoner av politikere, vitenskapsfolk og næringslivsledere fra en rekke land. Alle er spente på hva som vil komme ut av testene når verdens største anlegg for testing og utprøving av CO2-rensing står ferdig.Er i ruteFra en nybygd administrasjonsbygning kan Amundsen se ut over området som i to og et halvt år har vært en byggeplass. Men nå begynner installasjonene å komme på plass.- Vi gjør noe som ikke er gjort tidligere, og vi har møtt mange utfordringer underveis. Noe tar lengre tid, mens det andre ganger har gått bedre enn ventet. Vi følger den tidsplanen som ble lagt da byggingen startet, og vi skal begynne testingen som planlagt ved årsskiftet 2011/12, sier Amundsen.- Vi skal rense avgasser både fra Statoils raffineri og fra gasskraftverket her på Mongstad. Det vil gi ulike typer erfaringer som kan brukes ved andre anlegg.