Analytiker: - Dette er positivt

Analytikerne er positive til meldingen som sender Sevan Marine til værs på børsen fredag.

Publisert 25. mars 2011 kl. 15.27
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 111 ord
Illustrasjon: Sevan
Sevan Marine meldte fredag at selskapet skiller ut sine borerigger i et separat selskap som skal børsnoteres. Samtidig bestiller selskapet to nye borerigger, med opsjon på ytterligere to. Det vil bli gjort en emisjon på 350 millioner dollar til å delfinansiere kjøpet.Analytikere Reuters har pratet med er positive til nyhetene. Prisen på 525 millioner dollar per rigg er optimal og på linje med tidligere annonserte kjøp, mener det.- Dette er positivt, et helt riktig steg, sier analytiker Hermann Hildan i RS Platou Market.Ifølge analysesjef Are Grongstad i Agilis Securties vil transaksjonen gjøre selskapet enklere og gjøre det mulig å få ned finansieringskostnadene.Sevan stiger 8,6 prosent til 6,28 kroner på Oslo Børs.