«Det nærmeste vi kommer en utrettelig aktivist for atomkraft i Norge», sa Arbeiderpartiets Marianne Marthinsen om Solvik-Olsen i Stortinget for ett år siden.- Jeg tar ikke til orde for at vi bør bygge kjernekraftverk i Norge nå, og går derfor ikke god for den beskrivelsen. Men jeg har lenge prøvd å reise en kjernekraftdebatt i Stortinget, sier han til NTB.Frp-representanten mener Norge bør forske mer på det radioaktive grunnstoffet thorium, som han hevder vil gi sikrere atomkraft enn den som baserer seg på uran. Situasjonen i Japan har ikke dempet troen på at atomkraft er en del av framtidens energiløsning.- Det som har skjedd i Japan, viser hvor viktig det er å bidra til utvikling av sikrere kjernekraft, sier Solvik-Olsen.I stortingsdebatten om kjernekraft i mars i fjor, tok Høyre - som eneste parti - Frps side i debatten.- Utviklingen av saltsmeltereaktoren, med thorium som energikilde i stedet for uran, er spennende og kan redusere motforestillingene mot kjernekraft, sa Høyre-representanten Siri A. Meling. (©NTB)