Oljeprisen stiger torsdag morgen, og er nå betydelig høyere enn da Oslo Børs stengte sine dører onsdag ettermiddag.Dette kan gi mer børsfall i Europa og dermed fall ved Oslo Børs. Den høye oljeprisen var blant faktorene somBrent for levering i april omsettes nå til 116,46 dollar, opp 0,45 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er opp 0,56 prosent til 104,96 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 115,60 dollar fatet. Onsdag morgen kostet brentolje rundt 112,50 dollar per fat.Uroen i Libya har redusert landets oljeproduksjon til cirka 0,5 millioner fat per dag, ned fra 1,6 millioner fat daglig før uroen brøt ut.Det sa sjefen for Libyas nasjonale oljeselskap Shokri Ghanem på en pressekonferanse onsdag kveld. Mye av nedgangen skyldes at utenlandske oljearbeidere har reist, hevdet han.- Libyas oljefelt ligger spredt i ørkenen. Mange utenlandske arbeidere fikk panikk og ønsket å dra. Det gjorde også libyske arbeidere, tilføyde han.Ifølge Ghanem er Libyas oljeindustri fortsatt koordinert og ledet sentralt.Onsdag steg prisen på brentolje etter at uroen i Libya eskalerte. Mummar Gaddafis styrker angrep ulike oljeinstallasjoner med blant annet jagerfly.- Oljeprisen responderte hovedsakelig på en eskalering av kampene i Libya, som ser ut til å være mer konsentrert rundt oljeinstallasjoner, skriver Ritterbusch and Associates i en rapport, ifølge Associated Press.WTI-kontrakten falt onsdag, påvirket av at den ukentlige oljelagerrapporten fra amerikanske energimyndigheter viste at råoljelagrene steg mer enn ventet.I forrige uke steg råoljelagrene med 2,5 millioner fat, til 348,9 millioner fat.Bensinlagrene falt med 5,5 millioner fat til 229,2 millioner fat, mens destillater falt med 4,0 millioner fat til 155,2 millioner fat.Det var på forhånd ventet at de amerikanske oljelagrene ville stige med 1,0 millioner fat. Bensinlagrene var ventet ned 1,5 millioner fat, mens destillatlagrene var ventet ned 0,5 millioner fat.Lagrene ved Cushing er nå på det høyeste nivået siden 2004.