Opposisjonen reagerer sterkt. Mandag samlet hundrevis av aktivister i Bahrain seg for å protestere mot den saudiarabiske innmarsjen. Ifølge øyenvitner har over 100 militære kjøretøyer krysset brua til den knøttlille øystaten.- Vi anser ankomsten til enhver soldat eller militært kjøretøy til Bahrains territorium som en åpenbar okkupasjon av kongedømmet Bahrain og som en konspirasjon mot Bahrains ubevæpnede folk, heter det i en uttalelse fra opposisjonen.Mandag morgen kunne TV-kanalen Al Arabiya melde at sikkerhetsstyrker fra Bahrains naboland var bedt om å hjelpe til med å holde ro og orden i den strategisk viktige øystaten. Noe senere opplyste offisielle saudiarabiske kilder at om lag 1.000 saudiarabiske soldater allerede var på plass i landet.Mens kongefamilien er sunnimuslimsk, er flertallet av befolkningen sjiaer. I kjølvannet av folkeopprørene i Nord-Afrika har tusenvis av unge sjiaer begynt å demonstrere mot regimet.Søndag inntok demonstrantene nok en gang gatene i hovedstaden Manama. Protestene utartet i voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter og flere personer ble skadd. Sammenstøtet er det verste siden soldater drepte sju demonstranter forrige måned. (©NTB)