Aker Solutions får milliardkontrakt

Aker Solutions har signert kontrakter med Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering. Samlet verdi er på 1,2 milliarder kroner.

Aker Solutions - Foto: Selskapet
Energi

Aker Solutions har signert to kontrakter med Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) for å levere komplette borepakker til to nye dypvannsboreskip. Kontraktene har en samlet verdi på om lag 230 millioner dollar. Det tilsvarer 1,2 milliarder kroner.Boreutstyret og systemene vil bli installert på de to fartøyene, som er under bygging på DSME sitt verft i Sør-Korea. Hver leveranse har en kontraktsverdi på cirka 115 millioner dollar og inkluderer opsjoner for noen tilleggsleveranser og tjenester.- Vi er godt fornøyd med å levere nok et sett Aker Solutions-boreutstyr til DSME og deres kunder, sier Thor Arne Håverstad, konserndirektør for Aker Solutions' boreutstyrsvirksomhet, i en melding.Boreskipene skal leveres i fjerde kvartal i 2013. Det meste av boreutstyret skal leveres i 2012.Aker Solutions vil stå for alle hoveddelene i leveransen, fra ingeniørtjenester og innkjøp til installasjon og ferdigstillelse.

Nyheter
Børs